Milaan

Milaan

 

De Italiaanse bruisende stad Milaan wordt steeds populairder. Dat is niet gek want deze stad heeft op cultureel gebied veel te bieden. Het is een uitermate geschikte stad voor een stedentrip, maar ook voor een langere vakantie. Er is veel diversiteit, van oude kerken en kathedralen tot indrukwekkende musea en mode galerijen. Overigens maakt de makkelijke bereikbaarheid van Milaan het ook een populaire bestemming. Je hebt voordelig een vliegticket en met de bus zit je zo in hartje Milaan!

BEZIENSWAARDIGHEDEN MILAAN

Galleria Vittorio Emanuel II

Galleria Vittorio Emanuel II

In de Galleria Vittorio Emanuel II worden alle grote modemerken vertegenwoordigd. De nieuwste collecties van onder andere Prada en Versace kan je hier bewonderen. Het is een iconische winkelstraat vernoemd naar de Italiaanse koning Victor Emanuel II. Als je niet zo van de mode bent, is dit gebouw alsnog een interessante plek. Er zitten ook eettentjes en deze Galleria heeft een prachtige architectuur en is erg fotogeniek. De vloer van de passage is van mozaïek en de indrukwekkende koepel van glas zorgt voor een mooie lichtinval. Aan alles wordt gedacht in de Galleria Vittorio Emanuel II, zelfs de uithangborden zijn allemaal neutraal gehouden. Dit om de schoonheid van de passage zelf in ere te houden.

Duomo di Milano

Duomo di milano                               

In het hart van Milaan bevindt zich de indrukwekkende kathedraal de Duomo di Milano. Hij behoort tot de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld en is de grootste van heel Italië. De bouw van de Duomo di Milano is in de veertiende eeuw gestart, maar het heeft tot 1965 geduurd voordat hij helemaal klaar was. Het is een gigantisch gebouw in de gotische sfeer, zowel de buiten en binnenkant is prachtig om te zien. Bij mooi weer is het zeker de moeite waard om naar het dakterras te gaan. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. 

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

In het centrum van Milaan bevindt zich Castello Sforzesco. Dit kasteel is gemaakt van rode bakstenen die uit de vijftiende eeuw stammen. Oorspronkelijk zou het paleis worden maar het is vooral als militaire vestiging gebruikt. Recent heeft Castello Sforzesco een restauratie ondergaan, dit vanwege de vele schade door bombardementen uit het verleden. Binnen in het kasteel bevinden zich diverse musea die je kan bezoeken. In het kunstmuseum kan je werken van Michelangelo aanschouwen. Maar ook het Egyptisch en Milanees archeologisch museum zijn een aanrader. Het kasteel zelf is gratis te bezoeken, voor de musea moet je een kaartje kopen. 

Sant Ambrogio

Sant’Ambrogio

Eén van de oudste kerken in Milaan is de basiliek Sant Ambrogio. Hij is in het jaar 379 gesticht door de bisschop Ambrosius. Hij heeft meerdere kerken gebouwd in Milaan en werd gezien als een patroonheilige. Je vindt zijn stoffelijke resten terug in de crypte van deze basiliek. Het huidige uiterlijk van de kerk komt overigens uit de twaalfde eeuw, dit vanwege vervalling. Het is voor de Milanesi een bijzondere plek, vaak nog belangrijker dan de Duomo. Ze zien het ook als één van de mooiste kerken van Milaan.

het Scala

Het Scala

Opera en ballet liefhebbers zijn bij het Scala aan het goede adres. Het is het oudste en grootste operagebouw van de wereld. De buitenkant van dit gebouw geeft een sobere indruk, maar eenmaal binnen kijk je jouw ogen uit! Hier worden voorstellingen opgevoerd op het hoogste niveau. Er hangt een gigantische kroonluchter in de zaal die werkelijk schitterend is. Het interieur van de zaal is rijkelijk versierd met rood fluweel en bladgoud en geeft een echte chique sfeer. Naast de theaterzaal zelf, heb je ook het Museo Teatrale alla Scala. Hier kan je een indrukwekkende collectie van kostuums, posters en muziekinstrumenten bekijken. 

het Gouden vierkant

Het Gouden vierkant

De Quadrilatero d’Ora, ook wel bekend als het Gouden vierkant is een verzamelplek van de Italiaanse Couturiers.  De beste, duurste en chiqueste mode ontwerpers en modehuizen zitten hier! Hierbij moet je denken aan Prada, Zegna en Armani. Het is de mooiste maar ook duurste winkelgebied in Milaan. Mensen komen speciaal naar Milaan gevlogen om hier kleding op maat te laten maken. Het is zeer exclusief en zeker niet voor de gemiddelde portemonnee. Kijken mag altijd natuurlijk, maar je inhouden is erg lastig!

Navigli

Navigli

De meest sfeervolle en gezelligste wijk van Milaan is Navigli. Deze wijk bevindt zich bij de enige twee stadskanalen die over zijn gebleven. Het lijkt net alsof je in Venetië bent door de vele bruggetjes over het water. Hier komen de Milanezen en toeristen samen om aan het water een drankje te doen. Er zijn hier diverse restaurants en leuke bars waar je goed kan lunchen. Maar ook s’avonds gaan ze hier door tot in de late uurtjes.  In de zijstraten bevinden zich leuke boetiekjes en pleinen waar je overheen kan struinen. Het maakt niet uit wanneer je hier bent, zowel overdag als s’avonds valt hier genoeg te beleven. Vooral in de zomer kan je hier mooie tijden meemaken, dan is het nog levendiger en heb je een mooie zonsondergang tijdens het diner. 

Cimitero Monumentale

Cimitero Monumentale

De grootste en indrukwekkendste begraafplaats van Milaan is het Cimitero Monumentale. Hij is tussen 1862 en 1866 gebouwd en heeft een oppervlakte van maar liefst 250.000 m2. Deze begraafplaats staat vol met beelden en tombes en wordt gezien als een openluchtmuseum. Je wandelt eerst door het huis van de beroemdheden, het Famedio. Hier liggen beroemde mensen waaronder schrijver Alessandro Manzoni. Daarna kom je uit op de grote begraafplaats met graven die een eigen kapel hebben of opvallende tomben. In totaal zijn er zo’n 15.000 grafbeelden die je kan bekijken en ontdekken. Ook is er een Pantheon met prachtige grafbeelden.

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

Het klooster Santa Maria delle Grazie staat op een mooie plek in Werelderfgoedlijst van de Unesco. Hij stamt uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een klooster met 7 kapellen en een begraafplaats. Maar bij dit klooster draait het maar om één ding! De muurschildering van Het Laatste Avondmaal geschilderd door Leonardo Da Vinci. Het is een grote trekpleister onder de toeristen en behoort tot één van zijn grootste meesterwerken. Da Vinci heeft dit schilderij op een droge muur geschilderd waardoor het snel in verval raakte. Na talloze mislukte restauraties en een bombardement, is de muur toch overeind gebleven. Hij is nu helemaal gerestaureerd en wordt goed beveiligd. Tijdens je bezoek aan Milaan mag je dit klooster dan ook zeker niet overslaan. 

MUSEA IN MILAAN

VERVOER IN MILAAN

BLOGS OVER MILAAN

kiev

De beste plaatsen om te bezoeken in Kiev voor een leuk nachtleven

Nou, als je een dikke portemonnee hebt en je echt niet weet wat je met je geld moet doen, dan ...
Verder Lezen
ROADTRIP COSTA BRAVA: ERVARING + TIP

Roadtrip Costa Brava: ervaring + tips

Wie aan de Costa Brava denkt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan een toffe roadtrip. Dit komt waarschijnlijk, omdat de Costa ...
Verder Lezen
Tram in Brussel

Openbaar vervoer in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en telt rond de 180.000 inwoners. Wij kennen Brussel vooral als de stad van ...
Verder Lezen