Rome

Rome

 

De romeinse hoofdstad van Italië is het prachtige Rome. Het is één groot openluchtmuseum vol indrukwekkende bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan het Colosseum, bekijk de ruïnes in het Forum Romanum of gooi een muntje in het Trevi Fontein. Dan kom je zeker weten een keer terug naar deze stad, want één keer is echt niet genoeg. Het is zeer interessant om alles te ontdekken over de rijke geschiedenis die Rome kent. Er is voor ieder wat wils, van prachtige tuinen en parken tot beroemde kunstwerken in het Vaticaan Museum. Het is een geschikte stad voor een stedentrip, weekendje weg of lange vakantie van 2 weken. Ontdek hier alles over wat Rome jouw te bieden heeft!

Rome
Rome

BEZIENSWAARDIGHEDEN ROME

Colosseum Rome

Colosseum

Het Colosseum wordt gezien als de nummer 1 bezienswaardigheid in Rome. Het is een enorm amfitheater waar in de Romeinse tijd maar liefst 65.000 mensen de gevechten konden aanschouwen. De gladiatoren werden in de arena gegooid om met wilde dieren te vechten. Ze moesten de dieren ter lijf gaan met een zwaard. De kans op overleven was nihil en het publiek mocht stemmen over hun leven. Nu is het Colosseum een grote ruïne geworden waar je een bezoek aan kan brengen. Je kan de tribunes, ondergrondse ruimtes en de arena zelf bekijken. Het is een populaire attractie geworden waar je vaak lang voor in de rij moet staan. Met de speciale voorrangtickets heb je hier geen last van uiteraard.

Forum Romanum Rome

Forum Romanum

Vroeger was het Forum Romanum het centrum van het oude Romeinse Rijk. Hier werd veel gehandeld, belangrijke beslissingen genomen en veel gepraat over de politiek. In de vele tempels die hier hebben gestaan konden de mensen bidden. Voordat het Forum Romanum werd gebouwd was het tot de achtste eeuw een begraafplaats. Het was een drassig gebied die met behulp van een kanaal droog gelegd kon worden. Nadat het hele centrum opgebouwd was heeft het enkele duizenden jaren geduurd voordat het centrum minder interessant werd. Daarna is het helaas in verval geraakt. De handel werd op de markten voortgezet en de politiek verhuisde naar de paleizen. Het Forum Romanum werd een weiland voor de koeien en alle materialen werden hergebruikt voor andere gebouwen.

Vaticaan Museum

Vaticaan Museum en Sixtijnse Kapel

Het Vaticaan Museum bestaat uit een zeven kilometer lange route langs kunst en beelden. Dit museum is ontstaan door de grote collectie van Paus Julius II tijdens de 16de eeuw. Ook waren er andere Pauzen die het belangrijk vonden dat iedereen de kunst en cultuur kon zien. Je ziet hier de grootste en indrukwekkendste schilderijen aan de muur hangen. Ook staan hier prachtige beelden en andere voorwerpen uit de geschiedenis. In de Sixtijnse kapel worden je zintuigen nog meer geprikkeld. De verbazingwekkende fresco’s van Michelangelo zorgen voor een overvloed aan kleur waar je uren naar kan blijven kijken. Ook bevinden zich hier muurschilderingen van Luca Signorelli, Pietro Perugino en Sandro Botticelli.

Sint Pietersbasiliek

Sint Pietersbasiliek                            

Een van de grootste en mooiste basilieken ter wereld is het Sint Pietersbasiliek. Als je binnenkomt wordt je overrompeld door al het pracht en praal. Alles is versierd, van de muren tot het plafond en ook zeker de vloer ziet er schitterend uit. Veel mensen willen hierom dan ook het Sint Pietersbasiliek bezoeken. Het staat vol met beelden, schilderijen en mozaïek kunstwerken. Ze hebben allemaal een symbolische betekenis en verhaal. Door de populariteit staat er altijd een lange wachtrij, een tip van ons is om dan ook s’middags te gaan.

Pantheon

Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. Hij werd tussen 118 en 125 na christus gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus. Eerder stond er al een Pantheon, maar die was helaas afgebrand. Wat voor functie dit gebouw had is nog steeds niet bekend. Wel zijn er een aantal bijzondere grafmonumenten van Italiaanse koningen. Wat ook erg opvallend is in het Pantheon is de grote koepel met een gat in het midden. Dit zorgt voor prachtig licht inval op bepaalde tijden. Ook heeft het een duidelijk functie, bij aardbevingen blijft het dak soepel. Ook is de structuur heel anders dan die van andere tempels, het vermoeden is dan ook dat het Pantheon voor meerdere Goden bedoeld was.

Spaanse trappen

Spaanse trappen

De Spaanse trappen worden dagelijks door toeristen en lokale bewoners bezocht. Hij bestaat uit maar liefst 135 traptreden die leiden naar de Franse kerk Trinita dei Monti. De trappen zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sanctis. Na veel onenigheid tussen de paus en de Franse financier mochten ze beginnen met bouwen. Het is een toeristische trekpleister uit de 18de eeuw die mooi word versierd in de lente met prachtige bloemen. Als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over Rome en het Piazza di Spagna.

Monument Vittorio Emanuele II

Monumento a Vittorio Emanuele II

Eén van de opvallendste gebouwen in Rome is het indrukwekkende Monument Vittorio Emanuele II. Hij is maar liefst 135 meter breed en 70 meter hoog en wordt ook wel een typemachine genoemd door zijn vorm. Als je voor het monument staat vallen de enorme zuilen en de brede trap erg op. Vanaf het dak van Monument Vittorio Emanule II hebt je een prachtig uitzicht over de hele stad Rome. Ook is er een cafe waar je een gezellig drankje kan doen onder het genot van het uitzicht. Het kolossale witte gebouw heeft ook een museum en het graf van de onbekende soldaat. Deze wordt bewaakt door twee militairen en staat symbool voor alle onbekende soldaten die zijn omgekomen tijden WOI. In het museum kan je wapens, beelden en schilderijen bewonderen.

Trevi Fontein

Trevi fontein                           

Eén van de beroemdste fonteinen ter wereld is het Trevi Fontein, ook wel Fontana di Trevi genoemd. Hij werd gebouwd in de 18de eeuw in de barokke stijl en is ruim 30 meter hoog. Op de fontein wordt Neptunes, de god van de zee uitgebeeld in zijn strijdwagen. Hij kijkt uit over de oceaan met aan beide zijden een ander beeld. Deze staan symbool voor de gezondheid. Je kan dit prachtige fontein omringd door vele toeristen zien op het Piazza di Trevi. Het is een traditie om hier een munt in het water te gooien, dat wil beteken dat je er ooit nog een keer naar toe zal keren. Tevens wordt de fontein elke week geleegd en wordt het geld geschonken aan de organisatie Caritas.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo – Engelenburcht

De Engelenburcht, ook wel Castel Sant’Angelo genoemd is nu der tijd een museum. Hij werd gebouwd van het jaar 135 tot 139. Het is ooit begonnen als mausoleum in opdracht van keizer Hadrianus. De brug Pons Aelius werd er bijgebouwd om het grafmonument te verbinden met Castel Sant’Angelo. De muren van de Engelenburcht is bekleed met marmer en er is een bronzen beeld van de keizer te zien. De burcht is altijd een veilige schuilplaats geweest tijdens oorlogen en gevechten. Het behoort tot het Vaticaanstad en is goed te combineren met een bezoek aan het Vaticaanse Musea of de Sint Pietersbasiliek.

MUSEA IN ROME

VLIEGTICKETS NAAR ROME

HOTELS IN ROME

 

STEDENTRIP NAAR ROME

VERVOER IN ROME

BLOGS OVER ROME

Rome

De mooiste bezienswaardigheden in Rome

De hoofdstad van Italië is wereldwijd beroemd vanwege zijn romeinse bezienswaardigheden. Rome is ontzettend groot en je hebt er ongelofelijk ...
Verder Lezen