Amsterdam

Amsterdam

 

De hoofdstad van Nederland is een populaire toeristische trekpleister. Amsterdam bevat vele bezienswaardigheden wat een goede reden is om de stad te bezoeken. Amsterdam staat bekend om zijn grachten, Anne Frank, Rembrandt en de rijke geschiedenis. Er zijn diverse musea die je kan bezoeken, maar maak ook zeker een boottocht over de grachten. Verder is Amsterdam de stad van de seks en drugs wat elk weekend vele buitenlanders trekt. Het is een perfecte stad voor een stedentrip, maar ook Nederlanders zelf kunnen hier genoeg beleven.

Amsterdam 3
Amsterdam

BEZIENSWAARDIGHEDEN AMSTERDAM

Anne Frank huis

Anne Frank huis

Wereldwijd is Anne Frank beroemd geworden door haar dagboek. Hierin schreef ze tijdens de Tweede Wereldoorlog alles over wat ze meemaakte. Het dagboek is vertaald in maarliefst 65 talen en gered door Miep Gies. Het Achterhuis wordt door haar nu veel bezocht door de toeristen. Het is in originele staat teruggebracht met de originele meubels en andere objecten. Ook kan je de echte plaatjes zien die Anne op haar muur plakte, evenals de groeistrepen van haar en zus Margot. Het hoogtepunt is uiteraard de boekenkast en het dagboek zelf die achter glas ligt. Ook is er een tentoonstelling waarin je alles te weten komt over de familie Frank.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh museum

De grootste collectie Van Gogh schilderijen is te zien in het populaire Van Gogh Museum. Het werk is in chronologische volgorde tentoongesteld op basis van woonplaats. Je begint in Nederland met het bekende werk De Aardappeleters. Hierna ging hij naar Parijs om bij zijn jongere broer te wonen. Hier begon zijn unieke stijl en schilderde hij zichzelf omdat modellen te duur waren. Na een grote ruzie en een afgesneden oor belandde hij in de psychiatrische inrichting. Nadat hij daar weg mocht heeft hij nog enkele schilderijen gemaakt, maar nog geen tien weken later schoot hij zichzelf door zijn borst. Alle bekende en minder bekende werken zijn in dit mooie museum te aanschouwen.  

Koninklijk Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam was ontworpen als stadhuis voor de bestuurlijke en rechterlijke macht. In 1655 was het paleis af en werd het ook daadwerkelijk gebruikt tot 1808 als stadhuis. Hierna werd het stadhuis een Napoleontische keizerrijk voor het derde keizerlijk paleis. Nu der tijd wordt het Koninklijk Paleis gebruikt voor officiële staatsbezoeken en worden er diverse tentoonstellingen opgesteld. Het publiek kan het paleis dan bewonderen en de diverse invloeden uit de Gouden Eeuw bekijken. Ook krijg je de kans om de marmeren Burgerzaal te zien en er doorheen te lopen.

Oude kerk Amsterdam

De Oude Kerk                                     

In de veertiende eeuw werd ter ere van Sint-Nicolaas de Oude Kerk gebouwd. Het is het oudste gebouw van Amsterdam wat nog overeind staat. Er werd maar liefst vijf eeuwen lang gebouwd aan de Oude Kerk. Het is een bakstenen gotische gebouw die overal bovenuit steekt. In de kerk bevinden zich graven van onder meer zeeheld Jacob van Heemskerck en de eerste vrouw van Rembrandt. De Oude Kerk is een protestantse kerk, maar voorheen was het katholiek. Je kan de kerk afhuren voor evenementen, voor de rest van het jaar dient het als protestantse kerk die je tegen betaling kan bezoeken.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste museum van Nederland is het Rijksmuseum. De collectie bevat meer dan 1 miljoen objecten verdeeld over 200 zalen. Je ziet hier ook beroemde kunstwerken van Rembrandt, waaronder de Nachtwacht. De meeste toeristen komen daar speciaal voor naar het Rijksmuseum. Daarnaast kan je collecties zien van Italiaanse meesters en er zelfs Aziatische kunst waar een apart kamer voor is ingericht. Toch bestaat de grote collectie grotendeels uit voorwerpen van 17de eeuwse meesters uit Nederland. Typische Nederlands is toch wel Delfts Blauw waar een indrukwekkende collectie van tentoongesteld is.

Madame Tussaud

Madame Tussauds

Madame Tussauds staat wereldwijd in diverse hoofdsteden. In Amsterdam heeft Madame Tussauds een prachtige locatie aan de Dam waardoor het veel mensen trekt. Hier kan je wassen beelden bekijken van beroemde mensen. Hier is dat Anne Frank, Van Gogh,  het koningshuis en andere iconische gezichten. Het lijkt net alsof ze er in levende lijven staan wat het zo populair maakt. Madame Tussauds staat voor een unieke belevenis die je hier zeker weten krijgt. Elke jaar komen er weer nieuwe gezichten bij en gaan er sommige weg waardoor het nooit hetzelfde is.

Rondvaart Amsterdam

Rondvaart

Een mooie manier om Amsterdam te ontdekken is met de rondvaartboot door de grachten. Je kan in alle rust genieten van de schoonheid van Amsterdam zonder gestoord te worden door fietsers, auto’s of andere toeristen. Je komt onder andere langs de grachtengevels, de Magere Brug, het VOC schip en de gracht met zeven bruggen. Daarnaast kom je altijd wel mooie woonboten tegen en prachtige gebouwen. Ook is het een aanrader om s’avonds een rondvaart te maken. Dan is alles mooi verlicht en het geeft een romantische sfeer. Er zijn meerdere organisaties die de tours verzorgen, echter laten ze allemaal hetzelfde zien.

Beurs van Berlage Amsterdam

Beurs van Berlage

Als je de Beurs van Berlage gaat bezoeken moet je beginnen bij de Beursplein. Hier dienen merkwaardige objecten dienst als gaslantaarns. Ook kan je vanaf hier de toren van de Beurs van Berlage goed zien. Het beursgebouw zelf wordt sinds de vorige eeuw niet meer gebruikt als beursgebouw. Het is een evenementenhal met kantoren en er worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Ook zijn er wel eens optredens of concerten van bekende artiesten. Je kan het gebouw alleen bezoeken tijdens georganiseerde rondleidingen en dan kan je de toren ook beklimmen. 

MUSEA IN AMSTERDAM

HOTELS IN AMSTERDAM

VERVOER IN AMSTERDAM

BLOGS OVER AMSTERDAM

10 populairste bezienswaardigheden Amsterdam Rijksmuseum

De 10 populairste bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam is het kloppende hart van Nederland. De hoofdstad staat bekend als de stad waar alles mogelijk is en iedereen ...
Verder Lezen