Rotterdam

Rotterdam

 

De stad van de architectuur, de Erasmusbrug en de kubuswoningen is Rotterdam. Het is een indrukwekkende stad vol bezienswaardigheden. Er hangt een fijne sfeer en het is een geliefde stad onder toeristen. Een must see is de skyline van Rotterdam, maar ook het Witte Huis en de Euromast. Ga ook zeker eens lunchen in de Markthal en kijk je ogen uit naar dit bijzonder staaltje architectuur. Er zijn diverse tours te boeken waardoor je Rotterdam goed leert kennen.

Interhome Nederland

BEZIENSWAARDIGHEDEN ROTTERDAM

Delfshaven Rotterdam

Delfshaven

De Delfshaven is ontstaan als haven en scheepswerf in 1389. Het geeft nog een goede indruk hoe Rotterdam voor de Tweede Wereldoorlog eruit zag. Het is een levendige plek en populair onder de toeristen vanwege de leuke restaurants en cafés. Je kan lekker langs de grachten lopen en de historische bezienswaardigheden bezoeken. Een echte blikvanger van de Delfshaven is de Oude of Pelgrimvaderskerk. Het is een oude kerk met een houten klokkentoren, hij staat internationaal bekend onder de naam Pelgrimvaders. Ook is er een oude Moutmolen die bekend staat als de Distilleerketel. Hij is nog de enige moutmolen die over is, vroeger waren er namelijk vijf.

Euromast Rotterdam

Euromast

De maar liefst 185 meter hoge Euromast is de hoogste toren van Nederland. Het is een symbool voor de stad Rotterdam en toegankelijk voor publiek. Met een glazen lift kan je op 180 meter hoogte komen en genieten van een indrukwekkend uitzicht. Als je van een beetje spanning houdt en graag je grenzen opzoekt, kan je ook abseilen of tokkelen van de Euromast. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op 112 meter hoogte een kamer te huren. Op 96 meter hoogte kan je dineren met het mooie uitzicht. Online kan je tickets bestellen om de Euromast te bezoeken.

Kubuswoningen

Kubuswoningen

Tijdens de jaren 70 was het centrum van Rotterdam nogal saai en niet levendig. Er waren vele kantoorgebouwen en drukke wegen. Hier moest snel verandering in komen en er werd een plan gemaakt om een fijne woon, werkplek te creëren. De Architect Piet Blom heeft toen het ontwerp van de kubuswoningen gemaakt. Het is een erg uniek ontwerp, maar het wonen erin is nog bijzonderder!. Je kijkt altijd naar de lucht of de grond, het inrichten vergt ook veel creativiteit. Eén van de woningen is een Kijk kubus woning geworden, tegen betaling kan je een kijkje nemen. Ook is er de mogelijkheid om een nachtje te blijven slapen in het StayOkay Hostel die aan beide zijden van het complex gevestigd zitten.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Rotterdam is een echte architectuurstad waarvan de Erasmusbrug het hoogtepunt is. Je hebt een prachtig uitzicht over het water en diverse gebouwen tijdens een wandeling over de brug. S’avonds is de brug verlicht en dat zorgt voor prachtige plaatjes en een fijne sfeer. De brug verbindt de Kop van Zuid met het centrum en loopt over de grote Nieuwe Maas. Hij staat er al sinds 1996 en is maar liefst 284 meter lang. Dankzij de asymmetrische stalen pyloon heeft de brug als bijnaam De Zwaan gekregen. Ook onder de fotografen is de brug geliefd, vooral s’avonds worden hier vele plaatjes geschoten.

Het witte huis Rotterdam

Het Witte huis

Niet alleen in Amerika, maar ook in Rotterdam staat het Witte Huis. De bedoeling van dit gebouw was een groots kantoorgebouw in Amerikaanse geest bouwen. Hij is maar liefst 43 meter hoog en was daarmee enige tijd het hoogste gebouw in Europa. Het Witte Huis is in de Art Nouveau stijl gebouwd en op de gevel staat diverse sculpturen die nijverheid, zeevaart, landbouw, arbeid, handel en vooruitgang uitbeelden. De maar liefst 11 verdiepingen hoge kantoorpand wordt nog steeds gebruikt en de Rotterdammers zijn er trots op. De oude klokken zijn er ook weer ingezet en s’avonds wordt hij mooi verlicht met LED lampen.

Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam

Sinds 2014 is deze markthal een echte hotspot geworden. Hij is in een bijzondere architectuur gemaakt en valt erg op in de omgeving. Maar ook van binnen is het een kunstwerk, er is namelijk gebruik gemaakt van kleurrijke panelen. Het vormt samen een kunstwerk van 11.000 m2 ontworpen door Arno Coenen. Door dit mooie gebouw is de Markthal een ware hotspot geworden. Er zijn vele kraampjes met lokale specialiteiten, lekkere hapjes en verse producten. Ook zijn er restaurants waar je een hapje kan eten terwijl je het enorme kunstwerk aan het bewonderen bent.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Eén van de meest uitgebreide en mooiste dierentuinen van Nederland is Diergaarde Blijdorp. Ze zitten sinds 1938 al op de huidige locatie en hebben veel uitbreidingen gehad in die tijd. Diergaarde Blijdorp heeft het park opgedeeld in delen, namelijk: Oceanium, Antarctica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Ook is er het Amazonica die vol staat met geurende bloemen, vlinders en piranha’s. Tijdens je dagje uit kan je eten bij de vele horecagelegenheden en voor de kinderen is er een grote buitenspeeltuin. Wil je graag wat meer weten over de dierentuin, dan kan je speciale rondleidingen boeken.

SS Rotterdam

SS Rotterdam

De grootste oceaanstomer die in Nederland is gebouw is de Stoomschip Rotterdam. Hij heeft vanaf 1959 gediend als voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Na die lange tijd ligt hij nu permanent aangemeerd in de Maashaven van Rotterdam. In het schip is de historie nog goed te beleven met het jaren 50 interieur en vele kunst. Door middel van diverse tours kan je door dit grote cruiseschip lopen. Je ziet hoe het leven hier aan boord was en wat er allemaal wel niet in zo’n schip schuilt. Het terras kan je ook bereiken vanaf de kade, hier is een kinderzwembad. 

MUSEA IN ROTTERDAM

HOTELS IN ROTTERDAM

VERVOER IN ROTTERDAM

BLOGS OVER ROTTERDAM

kiev

De beste plaatsen om te bezoeken in Kiev voor een leuk nachtleven

Nou, als je een dikke portemonnee hebt en je echt niet weet wat je met je geld moet doen, dan ...
Verder Lezen
ROADTRIP COSTA BRAVA: ERVARING + TIP

Roadtrip Costa Brava: ervaring + tips

Wie aan de Costa Brava denkt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan een toffe roadtrip. Dit komt waarschijnlijk, omdat de Costa ...
Verder Lezen
Tram in Brussel

Openbaar vervoer in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en telt rond de 180.000 inwoners. Wij kennen Brussel vooral als de stad van ...
Verder Lezen
openbaar vervoer in Florence

Openbaar vervoer in Florence

Het openbaar vervoer in het buitenland is altijd een tikkeltje spannend om te gebruiken. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat alles net ...
Verder Lezen